Başkan Aras, “Tarımda dışa bağımlı ülkeler, bağımsızlığını kaybeder”

iklerinden faydalanmak suretiyle, tabii ki kooperatiflerimiz ve üreticilerimizle birlikte, belediye olarak da bir katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan tarımsal kalkınma kooperatifleri ve birlikleri desteklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda birçok kooperatif ve birliği tek çatı altında toplayarak üretilen ürünlerin pazarlanmasına katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Sakız üretimi için Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye S.S. Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında protokol imzaladı. Protokol törenine Kooperatif Başkanı Hüseyin Fikret Ünal ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras katıldı.

“Üretimin önemi günümüzde daha da arttı”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz yıllarda 41 kooperatif ve 3 Birlik’i bir araya getirdiklerini belirterek, “Kooperatifçiliğin önemini hepimiz biliyoruz. Özellikle örgütlü üretim, örgütlü toplum günümüzde artık bir zorunluk haline geldi. Hiç kimse tek başına bir şey başarabilecek durumda değil. Gücümüzü birleştirmek zorundayız. Ayrı ayrı parçalanmış şekilde hareket edersek, başarı sağlayamayız, sonuç alamayız. Kooperatifçiliğin önemini tekrar uygulamak istiyorum. Biz bunun için yaklaşık 41 kooperatifi ve 3 Birliği çatısı altında topladık ve desteklemeye de devam ediyoruz. Üreticilerimizin tek başına bu kadar büyük bir etkiye sahip olamayacağını da göz önünde bulundurursak, hem devletimiz, hem de üreticilerimiz bir araya gelmelidir. Ülkemizde üretimin önemi herkes tarafından bilinmekte. Çünkü üretim bizim için stratejik bir konudur. Üretmezsek ve ürettiğimiz ürünlere değer katmazsak, başka ülkelere bağımlı hale geliriz ve bağımsızlığımızı kaybederiz” diye konuştu.

“Muğla olarak zengin bir potansiyele sahibiz”

Muğla’nın endemik, tıbbi ve aromatik ürünler açısından zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu vurgulayan Başkan Aras, “Yaptığımız çalışmalar sayesinde, günümüz ekonomik şartlarında zor durumda olan halkımızın da üretime katılmasını ve katma değer yaratmasını hedefliyoruz. Ne kadar çok insan bu projeden yararlanırsa, hem halkımızın hem de ülkemizin ekonomisi için o kadar önemlidir. Çünkü Muğla zengin bir coğrafyaya sahip bir il. Tarihi, doğal güzellikleri, kültürü ve tarımsal potansiyeli ile üretime çok uygun bir yer. Ayrıca, turizm potansiyeli de ürünlerin pazarlanmasına çok elverişli. Bu yüzden buradaki çalışmaların karşılığını alacağını düşünüyorum” dedi.

“Sakız yüksek katma değerli bir bitkidir”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Sakız üretimine destek vereceklerini belirterek, “Bugün, Sakız üretimine destek vererek bir başka alanda çalışmayı amaçlıyoruz. Sakız üretimi Ege sahillerine özgü bir bitkiydi ve daha çok Sakız adasında yetiştirilirdi. Ancak halk değişimiyle beraber bu üretim Ege’nin ortalarına doğru kaydı. Ancak yine de bölge Sakız üretimi için çok elverişli. Bu yüzden Sakız üretimine destek veriyoruz ve diğer kooperatiflere de vermek için çalışmalarımız var. Muğla’da tıbbi ve aromatik bitkiler için çok uygun bir bölgedir. Doğanın bize verdiği nimetlerden yararlanarak, üreticilerimiz ve kooperatiflerimizle birlikte, katkı sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*